Nederlands (Nederland) English (United States)
You are here:   Nieuws [blog]
Register   |  Login

Nieuws

Minimize
 

Wednesday, December 19, 2018 12:00:00 AM

Woningbouw op het golfterrein door Unigolf

        Bewonersvereniging GolfparkLelystad

 

 

Correspondentie

Golfpark 145

Voorzitter

P. Cassé

262037

 

8241 AG Lelystad

Secretaris

A. Slot 

 

 

Rekeningnummer

NL84 INGB 0007 9933 45

Penningmeester

J. Nobel

 

                     t.a.v. 

Bewonersver. Golfpark

website

www.golfpark-lelystad.nl

KvK nummer

39068821

e-mail

bestuur@golfpark-lelystad.nl

 

Golfbaan FlevoGolfResort

 

Het bestuur heeft zaterdag jl. via de bewonersvereniging Golfresort kennis genomen van het verbreken van het contract tussen de Golfclub Flevoland en Unigolf, de exploitant van de golfbaan in Lelystad. Unigolf heeft geen contact met onze bewonersvereniging opgenomen over deze kwestie. In onze bestuursvergadering van maandagavond jl. hebben we deze mededeling gedeeld. We hebben besloten verder onderzoek te doen naar de feiten en de consequenties van het verbreken van de band tussen de club en de exploitant voor het Golfpark. Er zijn inmiddels al wat berichten op de website van Omroep Flevoland daarover te vinden.

 

Het  is een ernstig probleem voor de golfclub, omdat de mogelijkheid gaat bestaan, dat de golfclub vanaf 1 januari 2020 niet meer de beschikking zal hebben over de baan en de overige faciliteiten. De clubleden zijn inmiddels geïnformeerd. Op maandagavond as wordt een bijzondere ledenvergadering gehouden over dit onderwerp. 

 

De bewonersvereniging Golfresort heeft woensdagavond jl. in hun reguliere ledenvergadering deze ontwikkeling besproken. Op de website van Omroep Flevoland is te lezen dat Unigolf de wens heeft de bestaande golfbaan gedeeltelijk te bebouwen met woningen. Wij hebben daar geen plannen van gezien. 

 

Deze berichten hebben aanleiding gegeven voor een aantal bewoners van het Golfresort om een enquête te houden, waarin de mening van de bewoners van het Golfresort over de verdere bouwplannen wordt gevraagd. De resultaten willen deze bewoners dinsdag as aan de gemeenteraad aan bieden in de vergadering van de raad. Het bestuur van de Bewonersvereniging Golfresort ondersteunt dit initiatief niet, maar kan en wil een initiatief van bewoners niet tegenhouden. Dat bestuur vormt een werkgroep, die de zaak helemaal gaat uitzoeken om dan wanneer er plannen gepubliceerd worden, beslagen ten ijs te komen.

De initiatiefnemers willen hun enquête ook verspreiden in het Golfpark.

 

Het probleem tussen de club en de exploitant heeft de gemeente bereikt.De gemeente heeft in een  reactie aangegeven niets te zien in verdere bebouwing van het Golfresort. Het is op dit moment volslagen onduidelijk of deze ontwikkeling iets voor de bewoners van het Golfpark gaat betekenen. Ook wij als bestuur van de Bewonersvereniging Golfpark willen en kunnen de initiatiefnemers van de enquête niet belemmeren in hun initiatief, maar wij vinden het zeer prematuur in deze fase om een mening te hebben over mogelijk verdere bebouwing van het Golfresort. Vooral omdat de gemeente verdere bebouwing heeft afgewezen.

 

Wij zullen de vinger aan de pols houden en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Het zal nuttig zijn voor onze bewoners de berichten in de media te volgen. Uw opmerkingen zijn zeer welkom bij ons, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden op wat er mogelijk tot ons komt.

 

Het bestuur

Comments
** No Comments Exist Yet **
Add Comments

Go Back